Waarom Xbox Game Pass de beste waarde blijft in Gaming

door | september 7, 2021

Maak een reis terug in de tijd naar 28 februari 2017. Phil Spencer en Xbox hadden net aangekondigd Xbox Game Pass. Niemand wist wat te verwachten. Consumenten en experts waren sceptisch, sommigen nog steeds. Maar springen vooruit vier en een half jaar na de aankondiging en Game Pass is op grote schaal genoemd de beste koopje in gaming. Maar hoe heeft deze achtbaan rijden Microsoft is op, uiteindelijk met hen aan de top van de industrie? Laten we het afbreken.

De Initiële Haak
In de aanloop naar de lancering op 1 juni 2017 gebruikte Xbox acteur Danny McBride in hun marketing. Het was een gedurfde zet, maar een slimme, als de acteur, hoewel vaak controversieel, was een bekend gezicht en stond op het punt om de hoofdrol in de volgende Alien film.

Advertenties in alle vormen gemarkeerd Game Pass ‘ durf. 100 + games voor slechts $ 9.99. Het leek alsof de Netflix van gaming, en hoewel games moesten worden gedownload en niet gestreamd, de vergelijking was niet ver weg. De service was meer verwant aan EA Access (nu EA Play), maar beide zouden uiteindelijk meer spot-on dan eerst gedacht.

In januari 2018, slechts 6 maanden na de lancering, had de dienst al miljoenen abonnees verzameld. En dit was nog maar het begin, want Phil Spencer en company waren op weg om een Xbox-merk te redden dat de eerste jaren van het Xbox One-Tijdperk veel vragen in het publiek had opgeroepen.

Games Voor Eerste Partijen
Na het opzwepende succes kondigde Xbox aan dat first-party-titels op dag één naar Game Pass zouden komen. Dit was enorm voor de console spel ontwikkeling divisie als een van de vele kritiek was het gebrek aan Microsoft gepubliceerde titels. In 2018 zou dit veranderen. Sea of Thieves, Crackdown 3, State of Decay 2, en Forza Horizon 4 alle hit Game Pass op dag één dat jaar.

Om toe te voegen aan de pot, Microsoft kondigde ook aan dat select [email protected] titels beschikbaar zou zijn om te spelen bij de lancering. Hoewel niet al deze spellen een succes waren, zouden veel van hen niet het publiek hebben bereikt dat ze deden zonder Game Pass. Dus voor Xbox, dit was zeker een overwinning en de eerste van vele voor hen.

Game Pass Ultimate
Al snel begon de strategie van Microsoft en Xbox te veranderen. Het ging niet meer om het verkopen van consoles, maar om het verkopen van abonnementen. In April van 2019 werd Game Pass Ultimate aangekondigd, waarin Xbox Game Pass en Xbox Live Gold werden gebundeld voor $ 14,99. Slechts een paar maanden later werd Game Pass voor PC aan de mix toegevoegd … zonder de kosten van de service te verhogen

Xbox had al succes met het play anywhere-programma, waardoor gamers de voortgang tussen console-en PC-versies van een game konden overbrengen. Dit net upped de ante als veel van die games waren allemaal van een plotselinge beschikbaar op beide versies van Game Pass voor een maandelijkse prijs. Wederom een enorme overwinning voor Microsoft en het Xbox merk.

De Volgende Generatie
Tijdens de Game Awards in 2019 werd de Xbox Series X onthuld. Het was tijd voor de volgende generatie van gaming. Dit betekende dat Microsoft echt hun spel moest opvoeren. Microsoft verloor nog steeds de console oorlog met Sony, ondanks het succes van Game Pass. In 2020, Game Pass liet de naam Xbox voor zijn merk en het was echt tijd voor de dienst om zijn vleugels te spreiden.

Herinner je je die vergelijking met Netflix? Dit is waar dat echt in het spel komt. Project XCloud werd aangekondigd in 2018. XCloud, Microsoft ‘ s antwoord om te concurreren met Google Stadia, kon spelers streamen en spelen games op een mobiel apparaat. Uw Xbox-bibliotheek was niet langer beperkt tot uw TV of PC.

In September 2020, xCloud uitgebreid naar PC via browser en werd toegevoegd aan zowel Game Pass Ultimate (op mobiele apparaten en PC) en Game Pass PC (alleen op PC). Hoeveel meer moesten gebruikers betalen voor deze service? $0. Het was duidelijk dat met de lancering van de Xbox-serie X en S die Game Pass was de focus voor Microsoft vooruit, en ze waren niet klaar.

Diezelfde maand kondigde Phil Spencer de overname aan van AAA game company Zenimax, het moederbedrijf van Bethesda (Elder Scrolls V: Skyrim, Fallout 4). Dit heeft niet alleen rimpel effecten in de industrie, maar golven en de toekomst leek nog helderder voor Xbox.

Een paar maanden later werden de Xbox-serie X en S uitgebracht en daarmee een nieuwe partner voor Microsoft en Game Pass. Nogmaals, zonder extra kosten, zowel Game Pass Ultimate en Game Pass PC ploegden de voordelen van het lidmaatschap. EA Play werd toegevoegd aan de mix voor Ultimate-leden op console bij de lancering van de serie X en S.

In December werd de PC-versie toegevoegd voor zowel Ultimate Als Game Pass PC-gebruikers. En laten we herhalen dat dit alles zonder extra kosten was.

Game Pass in 2021
Spoel door naar E3 2021. Na een geweldige start van het jaar dat het toevoegen van 20 Bethesda-titels en het brengen van de voormalige PlayStation exclusieve MLB The Show Naar Game Pass, Microsoft was klaar om te verblinden.

Ze eindigden met de aankondiging van meer dan 30 games voor de Dienst, waaronder 27 Op Dag 1, met inbegrip van dergelijke verwachte titels als Microsoft Flight Sim Xbox Edition, Psychonauts 2, 12 Minutes, en de Bethesda exclusieve Starfield, die naar Xbox en PC alleen, op November 11, 2022.

Je denkt misschien dat Xbox klaar was, maar alleen deze maand hebben we Meer Game Pass nieuws gehad. Microsoft ging verder met het upgraden van de xCloud-servers met Xbox Series X en S consoles en verwijderde de noodzaak voor een browser voor XCloud op de PC, het toevoegen van de service aan de Xbox-App. En op GamesCom vorige week kondigde ze aan dat Xcloud in feite kwam naar Xbox Series X, S, en de Xbox One familie van consoles.

De gevolgen hiervan zijn immens. Uit dit nieuws, Xbox heeft onthuld dat meerdere Xbox Series X exclusives zal uiteindelijk speelbaar op Xbox One, iets wat niemand dacht dat mogelijk was. Niet alleen dat, er zal niet langer een noodzaak om bepaalde games te installeren op uw console. Zolang uw internetverbinding stabiel is, kunt u de meeste Game Pass-spellen met een klik op de knop Spelen.

De waarde van Game Pass Now
Dus wat is de huidige status van Game Pass en waarom is het de beste waarde in gaming? Voor slechts $ 14.99 / maand krijg je toegang tot meer dan 300 games, evenals een belofte om toegang te hebben tot honderden meer in de toekomst.

U kunt ook uw eerste maand voor slechts $1!

Met meer dan een dozijn studio ‘ s onder hun paraplu, Microsoft heeft zich gepositioneerd om de leider in gaming.

Al deze studio’ s games zal starten op Game Pass dag één. Terwijl velen zich afvragen waarom ze zich niet richten op consoles, het bewijs hierboven is glashelder. Xbox wil alle gamers bereiken, ongeacht het platform. Game Pass is op schema om dat te doen. En met de aankondiging dat Windows 11 wordt gelanceerd op 5 Oktober, met een sterke focus op gaming en de Xbox-app, het voegt een hele nieuwe laag aan de term “next generation”. Het volstaat om te zeggen, Ik ben blij om te zien hoe Microsoft verbetert de service in de komende jaren.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *