Tribeca, Cannes & NewImages werken samen voor VR-tentoonstelling ‘XR3’

door | september 7, 2021

XR3 is een gezamenlijke samenwerking van Tribeca Film Festival, Cannes XR en NewImages Festival, en het neemt de film festival ervaring aan gebruikers via virtual reality. Met behulp van een vastgebonden VR-headset via het Museum of Other Realities kunnen gebruikers een virtueel museum verkennen met digitale vitrines van de drie festivals. Dat zijn meer dan 55 VR-ervaringen en je kunt het evenement vanaf nu tot 17 juli verkennen.

Om te beginnen, ga eerst naar de Steam pagina. Na het verkrijgen van de DLC, kunt u springen in het Museum van andere realiteiten. Dit virtuele museum is een surrealistische ervaring waar je echt een kunsttentoonstelling kunt betreden, door jezelf te verkleinen zodat het kunstwerk groter is dan het leven, of je kunt het stuk aanraken om de digitale showcase te starten.
We waren in staat om de meerderheid van de digitale vitrines van XR3 ‘ s Tribeca Film Festival sectie te ervaren, en er zijn een paar juweeltjes in hier, waaronder Paper Birds en Marco & Polo Go Round.

VR is een coole manier om korte verhalen te ervaren, en Paper Birds gebruikt dit formaat met groot effect. Stel je voor dat je een verhaal om je heen ziet ontvouwen terwijl je kleine 3D-geanimeerde personages hun dag ziet beleven in kleine theaterachtige podia. De presentatie, animatie, speciale effecten en acteren zijn top, en de fantastische sfeer is echt een gezicht om te zien.
Marco & Polo Go Round is een digitale VR-short waar je een paar dingen ziet ruziën terwijl de dingen op hun kop gaan staan. Kijk hoe objecten omhoog naar het plafond vliegen terwijl je rondkijkt om er zeker van te zijn dat je niets mist.

Om de lijst van digitale verhalen van Tribeca te zien, bezoek de pagina hier. Sommige zijn alleen beschikbaar op in-person VR-stations.

XR3 is nu beschikbaar tot 17 juli, en elk Festival DLC kost $ 14,99. Zorg er ook voor dat je genoeg tijd hebt om dit evenement te ervaren, omdat je na 17 juli geen toegang meer hebt tot de DLC.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *