Det er utrolig mange typer av disse søte skapningene, og ikke alle bærer sykdommer. Men det er ikke skrevet på dem om de er inkludert i de 2-3% av smittsomme eller ikke. Så ta det på alvor, spesielt sent på våren og sommeren, når flått oppfører seg mest utålmodig.

Ikke selvmedikere!
I våre artikler samler vi de nyeste vitenskapelige dataene og meninger fra autoritative eksperter innen helse. Men husk: bare en lege kan diagnostisere og foreskrive behandling.
Den mest naturlige habitat av disse skurkene er busker og høyt gress, som florerer i skoger, smug, parker og andre steder av grill romantikk.

Tippen er overraskende aktiv. Først, i lang tid, stønnet fra belastningen, klatrer han til toppen av et gressblad (vanligvis ikke høyere enn en meter), sprer sine poter, som tjener som hans olfaktoriske organ, og svinger fra side til side i påvente av et naivt offer. Sensing henne på en ganske nær avstand, gjør han et dødelig sprang. I tilfelle en savner, kan han forfølge målet med misunnelsesverdig fasthet, overvinne store avstander.

Kleskode «Antiklesh»
Noen anbefaler å bruke lyse klær, slik at det er lettere å legge merke til et ubestemt kryss på den. Men ikke glem at du gjør det mye lettere for tippen å spore opp byttedyr på denne måten-men i tillegg til» sniffing » bena har den så mange som fire øyne.

Derav tre konklusjoner:

Kjole i klær laget av glatt, vanlig stoff som ikke kontrasterer for mye med grøntområdet rundt deg — på denne måten er du mindre merkbar og det er vanskeligere å kle seg til deg. Ta buksene dine i sokker, og enda bedre – i høye støvler.
Dekorer hodet med en slags hette, eller enda bedre-en hette. Han vil ikke la krysset falle ved kragen.
Elastiske bånd, mansjetter og glidelåser er dine beste venner, slik at du ikke kommer til de ettertraktede områdene i kroppen for krysset.

Men hvis venner tilfeldigvis er med deg, be dem om å periodisk undersøke ryggen din for flått som kryper på den.

Det gjør ikke vondt
Du må ta en dusj, ikke bare etter å ha forlatt tykkelsen, men også før-lukten av sekreter tiltrekker flått. Det ville være nyttig å smøre deg selv med spesielle insektmiddel. Det er bedre å kjøpe dem på apotek og bruke dem strengt i henhold til instruksjonene. Forresten, få mennesker vet at det er vaksinasjoner for encefalitt, men det er for sent å injisere før du går ut i naturen-vaksinasjonen er gjort på forhånd. Men det er ikke bare encefalitt: nok insekt spytt for å forårsake allergi og selv bronkial astma.

Forresten må jeg si separat om spytt av blodsukker — den inneholder en utmerket smertestillende, så det er rett og slett urealistisk å føle øyeblikket av en mild bite.

Hva skal jeg gjøre hvis krysset allerede er lagt inn under huden?
La oss si at du ikke har tid til å lese denne artikkelen før du går ut i skogen, og tippen har allerede gravd inn i deg. Nå må du få det så raskt som mulig. Ta en god titt på hele kroppen, spesielt dvelende på kjønnsorganene — dette er et favorittsted for flått med god blodtilførsel. Alle nyoppdagede svarte prikker,» moles » og lignende bør undersøkes-kanskje et lite, men farlig kryss sitter der! De kommer i forskjellige størrelser, og etter å ha nådd blodet ditt, øker det stadig. Jo større «rumpa» , jo nærmere tippen er å slukke tørsten.

Her, som alltid, er det viktigste ikke å få panikk. Og ikke smør olje i forgjeves håp om at den fattige mannen vil kveles og falle av seg selv. Tull! I løpet av evolusjonen har denne bastard lært å bokstavelig talt puste gjennom rumpa. Derfor, oppfør deg slik.

Arm deg med pinsett: ideelt sett, hvis du kjøpte en spesiell pincett på forhånd på apoteket for å fjerne flått, som du kan ta et lite insekt så nær huden som mulig. (Vanlige pinsett kan klemme bakterier og skadelige mikroorganismer fra krysset inn i kroppen din.)
Desinfiser pincettene med alkohol og ta tak i krysset så nær huden som mulig. Trekk sakte opp til du trekker den ut.
Hvis en del av tippens kropp forblir under huden, ikke panikk, det vil etter hvert komme ut som en splinter. Patogene bakterier beveger seg vanligvis fra baksiden av krysset til forsiden, så de bør ikke være i den gjenværende delen under huden. Tørk såret med alkohol.
Du kan spørre legen din om resept for riktig antibiotika og ta det innen 72 timer etter fjerning av blodsukker (med mindre legen sier noe annet).
Glem for alltid om alle folkeoppskrifter for å fjerne krysset, som å helle det med olje eller cauterizing med kamper. De virker ikke, og i tilfelle kamper kan de til og med bli til flere problemer: krysset kan være på svært følsomme steder, for eksempel under beltet.
Sørg for å konsultere lege dersom du har feber etter tikkbit, vondt eller andre symptomer som med influensa. Dette kan tyde På Lyme sykdom.
Identifiser ditt nye kjæledyr i en krukke med lokk eller annen lukket beholder og bring den levende (eller død) til klinikken for analyse. Du må vite hva denne vampyren var syk med for å beskytte deg.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.