Om viktigheten av en full søvn
Ikke selvmedikere!
I våre artikler samler vi de nyeste vitenskapelige dataene og meninger fra autoritative eksperter innen helse. Men husk: bare en lege kan diagnostisere og foreskrive behandling.
Som du vet, for optimal funksjon, trenger voksne minst 7 timers søvn hver natt. Men ikke alle oppnår dette målet. IFØLGE US National Institutes Of Health setter dette en person i fare for ulykker, skader, samt akutte og kroniske sykdommer.

Noen mennesker kan ikke få nok søvn på grunn av en travel timeplan. Andre har søvnforstyrrelser som gjør det vanskelig for dem å sovne eller sove. Selv om søvnforstyrrelser i mange tilfeller ikke kan forebygges, er det viktig å vite at det er visse handlinger og praksis som kan redusere risikoen for utvikling.

Nikotin fører til søvnløshet
Alle har lenge kjent at røyking har en negativ effekt på helsen. Men ikke alle vet at hvis du røyker og du har problemer med å sove, kan sistnevnte være et direkte resultat av den tidligere. Ifølge en 2020-studie publisert I tidsskriftet Sleep Health, er folk som røyker mer sannsynlig å lide av søvnløshet. Dette gjelder spesielt for de som røyker kort før sengetid. Dette skyldes at nikotin stimulerer produksjonen av acetylkolin, en nevrotransmitter som fremmer oppvåkning.

Røyking øker også risikoen for hindrende sleep apnea tre ganger. Dette er en sykdom hvor musklene i bakvegen i svelget slapper av, lukker luftveiene når du inhalerer, noe som ikke tillater deg å få nok luft. Kroppen må vekke deg opp en stund for å fikse det. Dette kan skje 5 til 30 ganger i timen, noe som vil forstyrre evnen til å gå inn i dyp søvn. I tillegg har røykere mer uttalt betennelse og væskeretensjon i øvre luftveier, noe som utsetter dem for en høyere risiko for potensielt alvorlige søvnforstyrrelser.

Med alt dette i bakhodet anbefaler Australian Sleep Health Foundation å avstå fra sigaretter minst to timer før sengetid eller (ideelt sett) gi dem opp helt. Hvis du lurer på hvordan du slutter å røyke en gang for alle, les disse tipsene.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.