Ofte ser oljen ut som merkbare flekker i motoren og girkassen, som minner om «Argumenter Og Fakta». Og det er det det kan bety.

1. Motorproblemer
Vanligvis tømmes oljen ikke til bakken, men forblir i motorrommet, tørker, blir dekket av støv og blir til en tett skare. Det første som oljeflett indikerer, er en funksjonsfeil i pakninger eller oljetetninger. Det er ganske mange av dem i motoren — spesielt i gassfordelingsmekanismen, sylinderhodet, oljefilteret, veivaksel, samt andre komponenter i kraftenheten.

Olje kan komme på rørene i motorens kjølesystem, som på grunn av dette myker og delaminerer med dannelsen av blister. I varmen øker den oppvarmede frostvæsken trykket i strømnettet og bryter gjennom dem. Hvis olje kommer inn i gassfordelingsmekanismen, korroderer den beltet, noe som fører til dannelse av sprekker og tap av beltestyrke. Hvis den går i stykker, er ventilmekanismen i stor fare.

2. Problemer med boksen
Spor av olje på baksiden av motoren indikerer en lekkasje i den bakre veivakseloljetetningen. Dens erstatning på grunn av designfunksjonene til motoren vil kreve mye tid og arbeidskraft. Det er også en oljetetning i clutch svinghjulet, som noen ganger får seg til å føle seg. I dette tilfellet strømmer oljen på friksjonsputer. Hvis det finnes spor av lekkasje på girkassen, må du sjekke pallen, dreneringspluggen og andre kontakter. Under reparasjon må girkassen sannsynligvis fjernes.

3. Ventil problemer
Oljelekkasje oppstår ofte på grunn av funksjonsfeil i vevhusventilasjonssystemet. Under driften av motoren bryter en del av eksosgassene inn i veivhuset gjennom oljefjerning og kompresjonsringer. De skal sendes ut på utsiden, men hvis ventilen er defekt, samler de seg inne i sylinderblokken og skaper for høyt trykk, noe som fremkaller klemming av motorolje gjennom oljetetningene.

Vanligvis dannes slike lekkasjer ikke i en, men på flere steder i motoren. I tillegg er den sure vevhusventilasjonsventilen koblet til inntakssystemet. Ved ødeleggelse av ventilfjæren begynner en sterk suging av luft-vakuumet minker, og drivstofforbruket øker. Som et resultat er motoren forurenset av produkter med feil forbrenning av drivstoff, og innskudd vises på ventiler og stempler.

Vi skrev også om hvordan du raskt kan bli kvitt squeaks i suspensjonen og hvordan punkteringsreparasjon påvirker dekkegenskapene.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.