Kanadiske forskere har laget en kalkulator for å beregne risikoen for død av eldre mennesker og forbedre deres omsorg, en gruppe forskere skrev om dette i journal Of The Canadian Medical Association.

Kalkulatoren er basert på dataene fra 491 tusen eldre som ble tatt vare på i seks år (fra 2007 til 2013). Forskere fant ut hvilke faktorer som oftest var dødelige for dem, og tok hensyn til disse aspektene i en enkelt mekanisme. Nå kan kalkulatoren bli funnet på Internett på nettsiden.

Hovedformålet med enheten er å sørge for riktig omsorg for eldre, for å avgjøre hva en pensjonist trenger. Ifølge statistikk, bare 20 prosent av Kanadiere får kvalitet omsorg i det siste året av livet, de fleste av dem dør av uforutsigbare grunner.

Mekanismen tar hensyn til alvorlige menneskelige sykdommer og analyserer sin oppførsel i løpet av dagen og vaner. Dette, som forskere har funnet ut, kan bidra til å forutsi en tidlig død. Så, hvis en eldre person tar vare på seg selv verre og slutter å takle enkle husholdningsoppgaver, øker dette sannsynligheten for død i de neste seks månedene.

Kalkulatoren kan ikke gi en nøyaktig prognose, den avhenger bare av den nåværende tilstanden til en person. Ved hjelp av slike data kan legen imidlertid velge den nødvendige behandlingen.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.